Holistisch coachen

Holistisch coachen

Je hebt al vaker aan jezelf gewerkt en toch heeft het niet helemaal het resultaat gebracht wat beloofd is. Of het was succesvol maar je hebt nu een andere persoonlijke hulpvraag.

Tijdens het holistisch coachen spreek ik je lichaam, geest en ziel aan. Ik maak hiervoor gebruik van diverse krachtige methodes. Welke methodes dat zijn is afhankelijk van wat je hulpvraag is. Het programma zal op jou persoonlijk afgestemd zijn en op wat de belemmering is die verscholen zit achter jouw hulpvraag.

Een aantal methodes zal ik hieronder opsommen en ook vermelden wat het kan opleveren.

  • NLP: de term Neuro Linguistisch Programmeren (NLP) staat voor hoe wij de wereld zien en daar op reageren. Door bepaalde grond oefeningen te doen zie je wat jij kan inzetten om niet meer in vervelende situaties terecht te komen. Of in ieder geval op een voor jou passende manier op die situatie reageren.
  • Ademhaling: Een reset van je ademhaling geeft je letterlijk lucht. Lucht levert ruimte op in je brein en lichaam, waardoor er space ontstaat voor nieuwe ervaringen en verwerking
  • Normen en waarden: Moeten moeten en nog eens moeten. Wat moet jij allemaal en van wie moet je dat dan? Door te kijken naar wat jij allemaal moet, inventariseren we onder andere waar je energielek zit
  • Ontspanning: Ik hoor het je al denken, Ja, lekker! En ja het is lekker en goed voor jouw lijf. Door een ontspanningsoefening te doen Laat je alle spanningen en dagelijkse beslommeringen even los. Het stress hormoon gaat uit je lichaam en je geest ziel krijgen weer een stem.
  • Body Drum Release: Tijdens deze oefening worden jouw linker en rechter hersenhelften gestimuleerd waardoor ze beter gaan samenwerken. Deze methode is krachtig, omdat je zenuwstelsel betrokken. Blokkades en belemmeringen verdwijnen, er komen oplossingen voor situaties waar je normaliter niet aan zou hebben gedacht tijdens een reguliere praatsessie.

Dit zijn maar een paar vormen die ik toepas tijdens een traject. Alles is afhankelijk van hoe jij erop reageert en wat aandacht nodig heeft om jouw vooraf gestelde doel te behalen.