Innerlijke criticus

Innerlijke criticus

Vol goede moed en plezier begin je aan een nieuw project, vanuit het niets komt daar Dé Stem; “Je kunt wel denken dat je dat aankunt, maar je het zal je toch niet lukken! “

Iemand zegt tegen jou, dat je een goede ouder bent en gelijk Dé Stem daar weer:”Ha! Jij een goede ouder? Dit doe je niet goed en weet je die andere keer ook nog? Is dat een goede ouder zijn?”

Je bent in een ontspannen modus, maar eigenlijk moet je ergens heen. Tsjakka Dé Stem gaat door je heen: “Schiet toch eens op trage slak”

Herken je haar/hem?

 

Dé Stem die jou elke keer weer ondermijnt als je ergens lol in hebt of iets nieuws begint. Een compliment van iemand krijgt en deze gelijk in jou kapot gemaakt wordt?
Ik herken dat wel. Net als jij had ik heel veel van deze stemmetjes in mij. Maar ik ben ervan af. Dé Stem kan mij niet meer raken, de macht die het eens had is er niet meer.

Heb jij de wens om eens en altijd vanaf te komen, dan heb ik de echt werkende manier gevonden. Jij en ik gaan in gesprek met Dé Stem. Wat wil die nare Stem jou vertellen? Wat voor goeds levert het jou op om die Stem te horen? Aan wie doet die Stem jou denken? Je gaat afscheid nemen van deze Stem.

We maken van Dé Stem met hoofdletters en aanwezige accent grave een stille stem die geen commentaar meer heeft. Zonder die kritische stem is het leven veel leuker.

Vol zelfvertrouwen schilder je eindelijk dat tuinhekje en ben je oprecht tevreden met wat je doet.
Die nieuwe studie daar slaag je met vlag en wimpel én je bent echt tevreden, met een dikke punt erachter.
Je geniet weer van het ouderschap of de liefde. Volop want je hebt zelfvertrouwen en dat mag er zijn. Ik zie je nu al stralen, zie jij dat ook?

Deze krachtige methode kan onderdeel zijn van het coaching traject.