Natuur coachen

Natuur coachen

Je zit al zo veel en wil gewoon lekker in beweging zijn, maar ook die coaching gesprekken hebben óf je wandelt voor je gevoel te weinig en wil het aangename met het nuttige combineren. Coaching heb je nodig en dit wil je ook, maar je kijkt er tegenop om één op één een uur in een kamertje te moeten zijn. óf het lijkt je gewoon een aangename manier van in gesprek zijn.

Al deze gedachtes en nog veel meer zijn goede redenen om de natuur in te gaan met mij en daar onze gesprek(ken) te voeren.

De kracht van de Stilte
De natuur als inspiratiebron om vragen en antwoorden te laten komen. De natuur ordent en maakt rustig vanbinnen. Je hoeft niet de hele tijd te praten, kijkt om je heen en kunt de vraag of het antwoord echt laten aankomen in jou. Wat doet die vraag eigenlijk met jou? Wat doet het door jou gegeven antwoord met jou? Soms staan we stil in de natuur. Gewoon de lucht opsnuiven en genieten van al het moois dat ons gratis en voor niets wordt aangeboden.

De kracht van de Natuur
De natuur zit vol symbolen en metaforen. Maar ook vol creativiteit en is nooit saai. Door te wandelen in de natuur creëer je meer “lucht” in je hersenen. De geur van bijvoorbeeld pas gemaaid gras of de verdorde blaadjes in de herfst doen iets met iedereen. Wat doet het met jou? Waar brengt het je naar toe in gedachte?

De natuur en Gezondheid
Bewezen is dat groene landschappen de serotonine (geluk hormoon) aanmaak stimuleert. Ook bevat de buitenlucht meer zuurstof waardoor je letterlijk meer zuurstof in je hersenen krijgt en daardoor helderder kan denken. Maar ook nemen angstige en depressieve gevoelens af na een wandeling in de natuur.

Kortom Natuur coachen is goed voor iedereen. We hoeven niet ver te lopen als je dat niet wil of kunt. De natuur altijd doet haar magie!
Na een sessie natuur coachen voel je je ongeacht wat we bespreken positiever en gezonder. Dit neem je naast de inhoud van ons gesprek sowieso mee naar huis. Het werkt de hele dag door.

Natuur coachen kan je als losse afspraak boeken of kan als onderdeel van het coaching traject ingepland worden.