Over mij

Aangenaam

Aangenaam, ik ben Sabina Groote Wolthaar, holistisch coach. Hieronder lees je meer over wie ik ben, hoe ik je verder kan helpen en wat anderen over mij zeggen.

Sabina kopje thee - Voorbij de Stilte

Sabina Groote Wolthaar - Holistisch coach

Wie ben ik?

Van Hoofdwerk naar Hartwerk
Een paar jaar gelden stond ik op een tweesprong: Doorgaan met mijn carrière bij de bank of herscholen en worden wie ik daadwerkelijk ben: Holistisch coach.
Ik heb gekozen voor het laatste.

Aan de Academie voor Holistisch Coachen behaalde ik mijn diploma. Daar leerde ik, naast diverse methodes en gesprekstechnieken om in te zetten voor jou, mijzelf beter kennen en nog beter ontwikkelen. Als een spons absorbeerde ik alle aangereikte kennis en maakte het me eigen.

Ik ben van hoofdwerk naar hartwerk gegaan.

Oog voor jou en mijzelf

Verdieping vind ik erg fijn en prettig. Zo verdiep ik mij ook verder in de kennis die ik heb opgedaan op de academie voor holistisch coachen, om meer kennis te hebben om jou beter te helpen. Zo heb ik bij Hylke Bonnema de opleiding Systemisch werken gedaan en bij Lucas Derks de opleiding Sociaal panorama.
In het najaar staat bij Het instituut voor empathie een jaaropleiding Jeugd trauma professional te wachten met mijn naam op de lijst.
Iedereen heeft namelijk ergens wel een jeugdtrauma opgelopen. Het hoeft niet extreem ingrijpend te zijn om effect te hebben op jouw doen en laten in het hier en nu.
Tijdens deze opleidingen werk ik ook aan mijzelf. Om het beste in mij naar boven te halen en om dé juiste coach voor jou te zijn.
Je zult merken dat tijdens ons samenzijn ik ook de verdieping in wil en ga met jou.

Met oog voor jou, maar ook voor mijzelf.

Het leven gaat wél over rozen
Mijn leven is niet perfect geweest. Verre van! Ik heb heel veel uitdagingen op mijn levenspad. Zou ik het anders willen? Dat is een lastige vraag, want zonder deze rijke levenservaringen zou ik niet zijn wie ik nu ben. Ik ben blij met wie ik ben.
Ik ben betrokken, warm, empathisch, open, eerlijk, verbonden met hemel en aarde, intuïtief, een beetje gek van tijd tot tijd, serieus, ervaringsrijk, leergierig & authentiek. Maar bovenal ben ik een mensen mens, dat is wie ik ben. Wie ben jij?

Door de hulp die ik gaandeweg heb mogen ontvangen én mijn eigen inzet ben ik geworden wie ik nu ben. Ik heb mijn angsten, verdriet, trauma en negatieve overtuigingen aangekeken. Daardoor heb ik meer innerlijke kracht en eigenliefde gekregen.
Ik ervaar het leven nu als prachtig.
Omdat ik de uitdagingen aan heb gekeken en bewust aandacht heb gegeven, weet ik als geen ander hoe het kan voelen als je nog onderweg bent naar de beste versie van jezelf. Hierdoor kan ik jou beter begeleiden naar de rozenblaadjes en je de doornen minder scherp te laten zijn.

De Roos in haar geheel is prachtig.

Ik wens………
Mijn wens voor jou is dat ook jij weer in je kracht komt te staan. Dat je moed hebt om welk doel je voor ogen hebt te behalen. Dat je in jezelf gelooft en van jezelf gaat houden. Je weer blij wordt. Al die belemmerende overtuigingen los weet te laten en je (onbewuste) wonden liefdevol heelt. Laat mij jou begeleiden om dát te bereiken.

Wat is jouw wens?

Mijn werkwijze

Mijn manier van werken kan ik het beste samenvatten als:

 • Diepgaand
 • Oplossingsgericht
 • Constructief

 

Ik ben uniek

Wat mij uniek maakt? Mijn holistische kijk op het leven en de rijke levenservaringen die ik gaandeweg heb opgedaan.

Ik ken als geen ander de wegen die naar zelfliefde leiden en ik weet dat het pijn doet om afscheid te nemen van het oude. Uit (eigen) ervaring kan ik zeggen dat je doel bereiken je gelukkiger gaat maken en dichter tot je zelf brengt. Door het combineren van aangeleerde methodes, mijn empathisch vermogen, levenservaring en mijn zeer sterke intuïtie help ik jou om je doel te bereiken. Gebruikelijke psychologen en therapeuten benaderen de hulpvraag vaak via het hoofd. Ik ga dieper, wij gaan op zoek naar de echte pijn, raken deze aan en geven het de aandacht die het nodig heeft om te helen. Maar ik laat je ook niet vergeten om te genieten van de reis op zich, want die is zeer interessant, leerzaam en vooral leuk.

 

Impressie van jouw coaching traject

Eerste sessie

Tijdens ons samenzijn gaan we jouw hulpvraag uitdiepen, om zo tot de kern te komen. Wat is het dat je nu echt wil, waar zit de pijn, wat is je verlangen? Uitgaande van deze kern hebben we het thema van onze reis vastgesteld. Dit is waar we aan gaan werken. Tijdens deze sessie gaan we de eerste stappen van het thema nemen, op een voor dan passende manier.

 

Volgende sessies

De eerste stappen zijn al gezet. We gaan nu verder met dit onderzoek. Om oude patronen te doorbreken en niet alleen te praten met de kennis die je in je hoofd hebt, spreek ik, door diverse methodes te gebruiken, je onderbewuste aan, maar ook je hart. Lichaam, geest en ziel zijn één. Als we niet via de ene manier bij je doel kunnen komen, gaan we via een andere weg. Voor iedereen is er een unieke manier om te komen waar je zijn wil.

De keuze van welke methodes we gebruiken om je doel te bereiken is afhankelijk van de belemmeringen die met dit onderwerp te maken hebben, welke we gaandeweg tegenkomen. Voorbeelden van in te zetten methodes zijn:

 • Innerlijke criticus
 • Body drum release
 • Systemische werken
 • NLP
 • Sociaal Panorama
 • Ademhalingsoefeningen
 • Meditatie
 • Empathisch luisteren
 • Wandel coaching

 

Ik laat mij leiden door het moment wat we inzetten, maar altijd met in het achterhoofd wat jouw doel is.

 

Einde van het traject

Mijn doel is om je aan het eind van het traject weer liefdevol los te laten. Je hebt dan veranderingen doorgemaakt zodat je zelf ook verder kunt. Je kunt het geleerde toepassen en trouw aan jezelf blijven en dat wat voor jou belangrijk is.

Mocht je na enige tijd die behoefte hebben om af te spreken, om een en ander op te frissen en te bekijken waar je dan in je leven staat, dan staat mijn deur open voor jou.

Laten we samen jouw reis naar je doel beginnen. Ik verwelkom je met open armen.

Lees meer

Hoe helpt mijn visie jou verder?

Mijn holistische blik op het leven pas ik toe tijdens het coachen van jou. Wat is die holistische blik dan?

Alles en iedereen bestaat uit energieën. Hoe heb jij je verbonden met je eigen energie? En welke energetische verbinding heb jij gemaakt met je omgeving of zelfs met je verleden, heden en toekomst?

Elke gedachte of gevoel die niet goed verwerkt is, blijft aan de oppervlakte komen tot het de aandacht heeft gehad die het nodig heeft. Cirkels en patronen blijven zich herhalen tot je begrijpt wat er kan en mag veranderen en hier ook naar gaat handelen.

De geest, lichaam en ziel zijn afzonderlijk functionerende delen die samen een geheel vormen. Treedt er een probleem in een deel op? Dan kunnen we via de andere delen ook de oplossing vinden.

Binnen het tempo dat voor jou en elke cel in jou goed is, gaan we samen op pad. Je krijgt de kans te ontdekken welke veranderingen goed kunnen zijn om jou tot een completer persoon te maken. Een groeiproces dat voor ieder mens weer anders eruit ziet.

Geen enkel mens is hetzelfde. Wat bij de een werkt hoeft bij jou niet te werken. Samen stap voor stap werken we naar het doel dat jij jezelf hebt gesteld.
Soms lopen we maar een paar stappen samen en heb je daarna genoeg zelfvertrouwen en houvast om op jezelf je levensreis te vervolgen. Soms poppen er nieuwe vragen op die eerst beantwoord mogen worden voor jij zelfstandig verder wil.

Ik combineer traditioneel coachen met werken vanuit je onderbewuste. Alle antwoorden zitten immers al ergens in jou, ook al ben je je er niet van bewust. Zo krijgt alles in jou de kans om je weer op weg te helpen.
Jij bent het belangrijkste in de reis van je leven. Laat mij je ondersteunen om de beste versie van jezelf te worden, waardoor je zelfstandig meer plezier en genoegdoening uit je leven gaat halen.

Referenties

Hier kun je lezen wat anderen over mij zeggen. Om jou een beeld te geven wie ik ben, heb ik mensen die coaching hebben gehad, dierbaren en anderen gevraagd, die mij werkgerelateerd kennen om iets over mij te schrijven. Wat is mijn bijdrage geweest die hen heeft geholpen om verder te komen in hun proces.

Omdat ik geloof in de kracht van kwetsbaarheid lees je hier de 1-op-1 antwoorden wat anderen over mij zeggen. 

Wat is nu typisch Sabina, mijn mooie kanten, maar ook mijn eigenaardigheden. Op deze manier leer je mij alvast een beetje kennen.
Maar ik ben ook heel benieuwd wie jij bent en waar ik jou mee kan helpen!

Ik heb een systemisch werken ceremonie gehad bij Sabina en ik begon wat onwennig. Vind het wat moeilijk om snel in mijn gevoel te komen. Gaandeweg ging dit veel beter.

De methode die ze gebruikte was erg fijn. Het geeft je de gelegenheid om er op je eigen tempo in te komen en Sabina geeft het proces alle ruimte. Wat ontstaat, ontstaat en daar wordt verder mee gewerkt.

Er kwamen verrassende inzichten uit die ik van tevoren echt niet had bedacht. Ik heb de sessie als zeer prettig ervaren en voelde me na de sessie beter en heb stappen ondernomen om kwesties verder te onderzoeken.

Dank voor de mooie sessie Sabina!

Liefs,

Ingrid Mommers

Voorbij de stilte
Het is even stil in mij
Even geen gedonder kritiek of een fanfare door mijn hoofd
De vlam van zelfkritiek is nu gedoofd
Ik word me anders van mijzelf gewaar
Er is meer ruimte rond mijn hart en dat voelt nieuw en een beetje raar
Voorbij de stilte, het is stil in mij
En ben voor het eerst sinds kinderjaren met mezelf weer blij

Angelique Bregman

Ik ken Sabina van Voorbij de Stilte al jaren en heb louter zeer positieve ervaringen.
Toen ik in moeizame relatie en mijn zelfvertrouwen op een nulpunt zat kreeg ik door haar therapieën en haar luisterende oor, weer mijn zelfvertrouwen terug en hervond ik mijn innerlijke rust. Eerst dacht ik dat het heel zweverig zou zijn, maar het is juist zeer op de praktijk gericht en direct toepasbaar. Ik kan haar aan iedereen die met zichzelf in de knoei zit aanraden.

Mike de Graaff