Betekenis van naam en logo

Betekenis van naam en logo

Dat ik dol ben op symboliek, blijkt wel uit mijn logo. Lees hier wat de betekenis is van de madelief, de triksel en de cirkel in het logo.
Logo Voorbij de Stilte

Praktijknaam “Voorbij de Stilte”

Het was een heerlijke droom, in deze droom had ik bezoek van een voor mij ergens vaag bekend maar heel wijs persoon. We gingen in gesprek en de verbinding was intens en warm. Er werd mij op het hart gedrukt dat ik iets echt moest onthouden. Dat dit heel belangrijk zou gaan worden voor mijzelf, maar bovenal voor heel veel andere mensen.

Wat was dat dan? Wat werd er doorgegeven dat op mijn hart gedrukt werd?
“ Voorbij de Stilte”

Ik kreeg een warm en verbindend gevoel door en heb in die droom meerdere keren, zo blijkt achteraf, hardop deze naam gezegd. Toentertijd sliepen mijn kinderen wel eens bij mij en de dag erna vertelden ze dat ik had gepraat in mijn slaap.

Na het ontwaken ben ik gelijk op internet op zoek gegaan of er onderwerpen werden gevonden met deze woorden. Blij verrast en met een euforisch gevoel zag ik dat er nog geen websites of google-hits waren met deze woorden.

Voorbij de Stilte is voor mij het moment dat je bereikt nadat je in serene rust bent gekomen. Op een gegeven ogenblik is de stilte niet meer stil en vindt je antwoorden en heldere gedachtes. De stilte zit namelijk vol antwoorden. Antwoorden die al in jou zitten en enkel en alleen wat aandacht nodig hebben om naar buiten te komen.

In coachingsland zeggen we dat als een coachee stil wordt na een vraag, dan wordt het interessant. Deze wordt dan geraakt door de vraag en komt met het innerlijk waar antwoord op de vraag.
Als coach krijg ik dan kriebeltjes in mijn buik en ben ik heel gelukkig dat dit punt bereikt wordt. De coachee is voorbij de stilte gekomen.
Dit gun ik jou ook en dit gaan wij samen bereiken.

Betekenis logo “Voorbij de Stilte”

Een ander weetje van mij is dat ik dol ben op symboliek. Het mag dan ook geen wonder zijn dat mijn logo niet zo maar is samengesteld uit een bij een geraapt zooitje. Nee, hier heb ik goed over nagedacht.

Madelief - Voorbij de Stilte

Madelief

In de kern van mijn logo tref je een madelief aan. Naast dat ik een madelief gewoon een van de mooiste bloemetjes vind, heeft de madelief ook veel symbolische waarde.
De madelief oogt kwetsbaar, maar in wezen is ze sterk en waar ze verwijderd wordt, komt ze in veelvoud terug. Vanuit volkstoepassingen was het zo dat als je iemand in het openbaar een madelief geeft, je vraagt aan diegene om het vertelde als geheim te bewaren. En ja, alles wat je mij vertelt, blijft tussen jou en mij.
De madelief heeft ook een bijzondere werking. Als je haar verwerkt tot tinctuur, helpt ze je om verkrampte overlevingshoudingen los te maken. Ze brengt je naar de kwetsbare stukjes in jezelf om deze te helen. Laat dit bloemetje je helpen om weer in beweging te komen

De madelief staat in een triskele.

Symbool Voorbij de Stilte

Triskele

De triskele staat voor mij voor beweging.

We zijn continue in beweging of dat nu fysiek of mentaal is dat is om het even. Als je goed kijkt, lijkt het symbool ook wel te bewegen.
De vorm bestaat uit drie spiralen die in elkaar verweven zijn. Het heeft betrekking op ons individuele levenspad.
Het vertegenwoordigt onze levenscycli: Zijn, Worden & Verdwijnen.
Maar ook het verleden, heden en toekomst. De drie-eenheid is een krachtig symbool.
Laat het je helpen om vooruit te komen door te ervaren, beleven en te laten gaan.

Gesloten cirkel

Beide symbolen staan in een gesloten cirkel.
In een cirkel is geen begin en er is geen einde. De gesloten cirkel zorgt voor vertrouwen en veiligheid. Het staat voor heelheid, eenheid, oneindigheid en beweging.

Laten we samen met hulp van deze symbolen jouw vragen beantwoorden, zodat je zelf weer completer bent en zelfstandig verder op je levenspad kunt reizen.

Delen via:

Meer berichten

vergeving - Voorbij de Stilte

Vergeven

Ik hoor het je al denken: Waarom moet ik vergeven? De ander doet die…. De ander moet….. Als je mij een beetje kent dan weet

Lees meer »
Sabina - Voorbij de Stilte

Hoe ik holistisch coach ben geworden

“Daar leerde ik, naast diverse methodes en gesprekstechnieken om in te zetten voor jou, mijzelf beter kennen en nog beter ontwikkelen. Als een spons absorbeerde ik alle aangereikte kennis en maakte het me eigen.”

Lees meer »

Stuur ons een bericht