Hoe ik holistisch coach ben geworden

"Daar leerde ik, naast diverse methodes en gesprekstechnieken om in te zetten voor jou, mijzelf beter kennen en nog beter ontwikkelen. Als een spons absorbeerde ik alle aangereikte kennis en maakte het me eigen."
Sabina - Voorbij de Stilte

Ik wist nooit zo goed wat ik later zou worden. Ja, ik wist het wel, maar een toekomst als chirurg was niet geheel haalbaar vanuit het punt waar ik begon, werd mij gezegd. Mijn ideale beroep zou pas na 17 jaar bankwezen duidelijk worden, na een burn-out en fikse depressie.

In die tijd raakte ik goed bevriend met een man uit België. Hij had een prachtige maar vervallen brouwerij opgekocht in het zuiden van België en restaureert deze beauty genaamd Brouwerij Feys . Vanuit zijn passie voor dit gebouw, bouwt en creëert hij. Hendrik Nelde was het die mij stimuleerde om uit te zoeken waar mijn passie ligt en welke rol ik zou willen en kunnen vervullen om wel gelukkig te worden in mijn werk en mijn leven. En zo was het zaadje ontsprongen om holistisch coach te worden.

Ik leerde dat ik het heel prettig vind om te studeren en echt te begrijpen hoe het menselijk brein werkt. Hoe je lichaam reageert op je gedachtespinsels en hoe fysiek en mentaal in elkaar zijn verweven. Ook leerde ik dat het voor mij belangrijk is om over voldoende en juiste kennis te beschikken en dat ik mijzelf wil blijven ontwikkelen. Dit om het beste uit mijzelf te kunnen halen om jou te helpen met je hulpvraag.

Ik ben begonnen met de opleiding: Holistisch coachen, aan de academie voor holistisch coachen. Dit was niet alleen werken aan theorie om goed te kunnen begeleiden, maar ook werken aan mijzelf. Door zelf de diverse vormen van coachen te ondergaan en je echt open te stellen, leer je wat bepaalde oefeningen met jezelf en anderen kunnen bereiken.
Tijdens de opleiding heb ik flink aan mijzelf kunnen sleutelen om de beste versie van mijzelf te kunnen zijn voor jou.

Was dat sleutelen nodig? Ja! En dat durf ik hardop te zeggen. Ik durf mijzelf kwetsbaar en open te stellen. Dit vraag ik immers ook van jou.

Ik heb een onstuimige onveilige jeugd gehad. Daarnaast heeft het leven in overvloed uitdagingen aan mij gegeven. De daaruit voortvloeiende problematieken heb ik stuk voor stuk aangepakt en liefdevol vastgehouden, de aandacht gegeven die op dat moment nodig was om daarna vollediger en liefdevoller naar mijzelf verder te gaan op de reis genaamd mijn leven. Elke keer een laagje dieper en completer. Een proces waarvoor moed, lef, openheid en geduld nodig is. Maar ook dankbaarheid. Dankbaarheid dat je door alles wat je hebt meegemaakt en mee maakt, groeit in je persoonlijkheid. Ik ben dankbaar voor mijn verleden: het heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben. Ik ben blij met wie ik ben.

Een ander onderdeel van mij is dat ik een sterke intuïtie heb en sensitief ben. Daar is niks engs of zweverigs aan hoor en het betekent ook niet dat ik meteen alles van je weet en ken.
Ik sta met mijn beide benen op de grond. Toch maak ik gebruik van dit zesde zintuig, wat elk mens in zich heeft. Het helpt ons om dieper en sneller tot de kern te komen.

Wat ik al noemde, is dat ik het heerlijk vind om te studeren en het menselijk brein te doorgronden. Ik lees graag boeken die mij daarbij helpen, op deze manier blijft mijn kennis actueel. Ook volg ik voor mij interessante aanvullende cursussen en opleidingen. Zo start ik eind van de zomer 2022 met de opleiding Jeugd trauma professional.

Je bent nooit te oud om te leren!

Liefs Sabina

Delen via:

Meer berichten

vergeving - Voorbij de Stilte

Vergeven

Ik hoor het je al denken: Waarom moet ik vergeven? De ander doet die…. De ander moet….. Als je mij een beetje kent dan weet

Lees meer »

Stuur ons een bericht